Pasta (spaghetti) a la vongole (venussschelpen)

 

Spaghetti a la vongole (venussschelpen)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit gerecht at ik voor het eerst op een camping in Sardinie en werd gemaakt door een rasechte Siciliaan. Het is eten met vork en handen. Lekkerder kan het niet! Behandel de schelpjes als mosselen, was ze en gooi open/kapotte schelpen weg. Bij twijfel verkoop je de open schelp een tik op het hoofd..eh, schelp. Als die sluit is de schelp geschikt voor gebruik. Eet dit en denk aan het dolce Italia.
Auteur:
Cuisine: Italiaans
Ingredi├źnten
  • 1 kilo vongole of venusschelpen
  • 500 gram spaghetti
  • 2 blikken gepelde tomaten van goede kwaliteit
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 rood pepertje
  • 6 stengels bladpeterselie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 deciliter droge witte wijn (of sap van een halve citroen)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • eventueel zout en peper
Bereiding
  1. Was de schelpen en behandel ze als hierboven beschreven.
  2. Pel en snipper de ui fijn.
  3. Hak de knoflook in zeer dunne stukjes.
  4. Hak het pepertje zeer fijn.
  5. Fruit ui, knoflook en pepertje en bouillonblokje in de olijfolie (niet bruin laten worden).
  6. Blus af met de witte wijn en doe er de blikken gepelde tomaten bij, maak de tomaten een beetje fijn.
  7. Laat dit zachtjes inkoken gedurende een half uur (geen deksel op de pan dus).
  8. Was en droog de peterselie hak fijn en hou apart.
  9. Kook als de saus is ingedikt (proef eerst, eventueel nog wat peper en zout toevoegen) de spaghetti en doe de schelpen bij de saus, sluit nu de pan en zet het vuur wat hoger. Door de hitte worden de schelpjes gaar en gaan open.
  10. Giet de spaghetti na kooktijd af en verdeel over de borden, schep de saus met schelpjes over de spaghetti en garneer met de platte peterselie.

Comments are closed.