Pasta, (spaghetti) met knoflook en pecorino

spaghettieC

 

Spaghetti met knoflook en pecorino
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Pane, olio e vino (brood, olie en wijn). Die volgorde van ingrediënten is belangrijk voor de Italianen, althans zo heb ik mij ooit laten vertellen door een dame uit Siena. Hier volgt een variatie die ook erg leuk klinkt: pasta, aglio e olio. Er klopt alleen iets niet, er moet nog een belangrijk ingrediënt bij: formaggio oftewel kaas, en wel pecorino romano (harde schapenkaas). Had die dame wel gelijk? Dit is toch ook erg lekker.....en simpel (hoe bestaat 't)!!!! Serveer dit super eenvoudige recept met lef voor je gasten en ze staan versteld. Gewoon doen! Gebruik wel een super olijfolie én goede pecorino, daarmee valt of staat het gehele gerecht.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Italiaans
Ingrediënten
  • 500 gram spaghetti
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram flinterdun gesneden pecorino
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper uit de molen
  • zout
Bereiding
  1. Verwarm een deciliter olijfolie op heel laag vuur, voeg er de uitgeperste knoflooktenen aan toe en draai het gas uit, de knoflook mag absoluut niet bakken!
  2. Meng het citroensap door de olie.
  3. Kook de spaghetti al dente in gezout water.
  4. Snij de kaas in flinterdunne plakjes.
  5. Giet de pasta af, serveer op borden en giet over elk bord de citroen-knoflook-olijfolie. Garneer de borden met de kaas, draai er peper over en bestrooi met een beetje zout.

Comments are closed.