Spinazie met rundvleesreepjes in oestersaus

wokC

 

Spinazie met rundvleesreepjes in oestersaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Spinazie is altijd lekker, het heeft zo'n heerlijke aardse smaak. Maar als je de spinazie niet goed wast eet je meer aarde dan je lief is. Meerdere malen in schoon water wassen is dus het devies. Daarna goed laten uitlekken, desnoods drogen in de slacentrifuge. Dat voorkomt dat tijdens het bereiden het gerecht te nat is, er komt immers veel water vrij bij het bereiden van de spinazie.
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Aziatisch
Ingredi├źnten
  • 1 kilo (wilde) bladspinazie.
  • 1 ui
  • 400 gram in reepjes gesneden biefstuk
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap)
  • oestersaus
Bereiding
  1. Laat de reepjes vlees een kwartiertje marineren in de sojasaus
  2. Was de spinazie en hak die in grove stukken
  3. Snipper de ui en pers de knoflook
  4. Roerbak de ui en knoflook even en roerbak de reepjes biefstuk mee totdat ze bijna gaar zijn.
  5. Haal dit alles uit de pan (wok) en hou apart.
  6. Roerbak in een weinig olie de uitgelekte spinazie totdat die redelijk slap is. Voeg dan de met de ui en de knoflook geroerbakte biefreepjes weer toe en breng op smaak met de oestersaus. Pas op, niet teveel, de saus is namelijk vrij zout.
  7. Serveer met noedels of witte rijst.

Comments are closed.