Zalm, gemarineerd en gegrild op oosterse wijze
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit is een supermarinade voor gegrilde zalm. Het grillen kan op de barbecue maar natuurlijk ook op de grillplaat in de keuken.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alles Seizoenen
Cuisine: Aziatisch
Ingrediënten
- 4 zalmmoten
- 1 eetlepel fijngehakte lente ui
- 1 teen knoflook
- 100ml japanse sojasaus
- 60 ml jus d'orange
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel fijngeraspte gember
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Snij de lente ui zeer fijn
- Pers de knoflook
- Meng de sojasaus, lenteui, jus d'orange, tomatenpuree, citroensap, knoflook, gember, olie en mosterd.
- Leg de zalmmoten in een schaal en giet er de marinade over, hou een beetje achter voor later en laat de zalm gedurende een uur of 1,5 marineren in de koelkast. Keer de moten regelmatig om.
- Laat de zalmmoten uitlekken en grill ze op een hete grill of barbecue, de tijd is afhankelijk van de dikte van de moten, de zalm mag van binnen nog een beetje rauw zijn! Keer ze regelmatig en bestrijk ze regelmatig met de achtergehouden marinade.