Zuurkool met vis, ui en tomatenpuree (Solyanka)


Zuurkool met vis, ui en tomatenpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Laat je niet afschrikken door deze combinatie. Dit gerecht is werkelijk erg lekker. Het schijnt uit oost Europa afkomstig te zijn, ze noemen het daar een Solyanka. Er zijn verschillende Solyanka gerechten, deze is met koolvisfilet.
Auteur:
Seizoen: Herfst-Winter
Cuisine: Russisch
Ingrediƫnten
  • 1 pak ontdooide diepvries koolvisfilet
  • 2 middelgrote uien
  • 4 eetlepels (olijf)olie of 30 gram boter
  • 500 gram zuurkool
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1,5 deciliter droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels zwarte (droge) olijven
  • 4 grote augurken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
Bereiding
  1. Ontdooi de koolvis.
  2. Was de aardappelen en snij ze in hapklare stukken en stoom ze bijna gaar. Ze moeten als je er met een vork in prikt nog een beetje hard zijn. Doe ze over in een ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over de bodem.
  3. Pel en snipper de uien en de knoflook fijn
  4. Hak de augurken in stukjes
  5. Smoor de ui en de knoflook in de olie of boter.
  6. Voeg de tomatenpuree, het laurierblad, de wijn en wat peper uit de molen toe en roer het geheel door en laat alles 15 minuten zachtjes stoven.
  7. Leg de ontdooide koolvis op de aardappelen, leg er de zuurkool op en verdeel over de ovenschaal.
  8. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de zuurkool.
  9. Verdeel augurken, kappertjes en olijven over het geheel en zet de schaal gedurende een half uur op 160 graden in een voorverwarmde oven.
  10. Nb: Pas op met zout aangezien de ingrediƫnten nogal zout zijn. Voeg desnoods zout aan tafel toe.

Comments are closed.