Sinaasappelbavarois

PuddingvormbovenC

 

Bavarois met sinasappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Ik ben niet zo'n toetjesmaker helaas.... Maar daar begint verandering in te komen sinds ik met de koksopleiding ben begonnen. Heb inmiddels vier overheerlijke bavarois gemaakt. Mijn schoonfamilie noemt ze voor het gemak maar waf wafs. Klinkt veel leuker eigenlijk. Hier het recept.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Nederlands
Ingredi├źnten
  • 2 deciliter slagroom
  • 1,5 deciliter jus d' Orange
  • 4 volle eetlepels suiker
  • 2 gelatine blaadjes
Bereiding
  1. Week de gelatine ongeveer 15 minuten in koud water .
  2. Kook de jus d' orange in tot 1 deciliter, voeg de suiker eraan toe en los die al roerend op. Laat afkoelen totdat de jus bijna niet meer warm is.
  3. Knijp het water uit de gelatine blaadjes en voeg die toe aan het ingekookte sap. Los ze op door te roeren.
  4. Sla de slagroom lobbig en voeg het ingekookte sap toe. Niet roeren maar spatelen..., de lucht moet immers in de slagroom blijven.
  5. Stort deze massa in 4 timbaaltjes of in een puddingvorm en laat ze afgedekt een paar uurtjes in de koelkast koelen. Daarna uit de vorm(pjes) storten en...smullen maar!!!

Comments are closed.