Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Stoofpeertjes, een lekkerder nagerecht is er bijna niet. Serveer de peertjes lauw met bijvoorbeeld kaneelijs.
Auteur:
Seizoen: Winter
Cuisine: Nederrlands
Aantal personen: 6
Ingrediƫnten
  • 1 kilo stoofperen
  • 1 fles droge rode wijn
  • 200 gram suiker
  • 2 kaneelstaafjes
  • 7 kruidnagels
  • 1 stuk gember (duimdik)
  • 1 theelepel gemalen kardamom
Bereiding
  1. Schil de peertjes en laat het steeltje eraan zitten.
  2. Giet de wijn en de suiker in een pan
  3. Doe de peertjes en de rest van de ingrediƫnten in de pan en laat alles zachtjes stoven op een laag vuurtje.
  4. Na ruim anderhalf uur zijn ze goed.
  5. De rest van de wijn kun je laten inkoken tot een siroop en bij het serveren over de peertjes (en het ijs) schenken.

Comments are closed.