Stoofpeertjes
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Stoofpeertjes, een lekkerder nagerecht is er bijna niet. Serveer de peertjes lauw met bijvoorbeeld kaneelijs.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Winter
Cuisine: Nederrlands
Aantal personen: 6
Ingrediƫnten
- 1 kilo stoofperen
- 1 fles droge rode wijn
- 200 gram suiker
- 2 kaneelstaafjes
- 7 kruidnagels
- 1 stuk gember (duimdik)
- 1 theelepel gemalen kardamom
Bereiding
- Schil de peertjes en laat het steeltje eraan zitten.
- Giet de wijn en de suiker in een pan
- Doe de peertjes en de rest van de ingrediƫnten in de pan en laat alles zachtjes stoven op een laag vuurtje.
- Na ruim anderhalf uur zijn ze goed.
- De rest van de wijn kun je laten inkoken tot een siroop en bij het serveren over de peertjes (en het ijs) schenken.