Aubergine-courgettesalade met feta en kappertjes

aubergine geroosterd

 

Aubergine-courgettesalade met feta en kappertjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is een lekkere lente en zomersalade die ook uitermate geschikt is als (vegetarisch) hoofdgerecht. Eet er dan lekker knapperig brood bij. Of serveer met al dente spaghetti. Laat deze salade een paar uur marineren om op smaak te komen, dan is hij het lekkerst.
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 300 gram feta (of vraag in een Turkse winkel naar Tulum, nog lekkerder!)
  • sap van een citroen
  • een eetlepel honing
  • 1 potje kappertjes
  • 100 gram zwarte droge olijven
  • 2 eetlepels fijngehakte oregano
  • olijolie
  • vocht van de kappertjes
  • 1 eetlepel Turkse gemalen peper (pul biber)
  • zout en peper
Bereiding
  1. Was de groente en snij in 1 cm dikke plakken, spreid ze uit en bestrooi ze met zout.
  2. Veeg na 10 minuten het vocht er met keukenpapier van af, draai alles om en herhaal dit proces.
  3. Snij ondertussen de ui in flitterdunne ringen.
  4. Maak een dressing van 100 mililiter olijfolie, honing, het vocht van de kappertjes en het sap van een citroen.
  5. Meng er de fijngehakte oregano, de Turkse gemalen peper en de kappertjes doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Grill de aubergine en courgette in een grillpan. Bestrijk ze voor het grillen met een beetje olijfolie.
  7. Leg de aubergine en courgette om en om en dakpansgewijs in een platte schaal, giet er de dressing overheen
  8. Verkruimel de feta over de salade en garneer met de ui en de zwarte olijven.

Comments are closed.