Hollandse sla, doodgewoon lekker
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Niks lekkerder dan doodgewone Hollandse kropsla. Beter dan die ijsbergsla, waterbommen noem ik ze. Ik hou erg van de harde bladkernen van deze sla en gebruik ze dus altijd. Liefhebbers van zachte blaadjes gooien ze dus weg.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Zomer
Cuisine: Nederlands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 1 fijngesneden sjalotje of uitje
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels azijn
- 1 schepje suiker
Bereiding
- Was de sla en droog goed
- Scheur de sla fijn
- Snipper het sjalotje of de ui heel fijn en voeg alles bij elkaar.
- Vermeng de suiker met de olie en de azijn. Proef!!!
- Te zuur? Voeg dan meer olie toe.
- Te zacht? Voeg dan meer azijn toe.
- Voeg de dressing vlak voor het serveren toe aan de sla met uitje