Marokkaanse sinaasappelsalade met zwarte olijven en rode ui

Deze salade is geen product van mijzelf maar heb ik uit het boekje met de titel:
‘Tajine, pittige stoofschotels uit Marokko’, van auteur Ghillie Basan. Het boek is uitgegeven door Veltman Uitgevers. Deze salade staat er dus ook in (zonder de granaatappelpitjes die ik zelf erbij heb verzonnen) en is vreselijk eenvoudig om te maken én.. vreselijk lekker. Maken dus bij een pittige mediterrane stoofschotel.

Ingrediënten:
– 3 verse, geschilde en in plakken gesneden sinaasappels
– 1 rode ui in dunne ringen gesneden.
– 12 zwarte olijven (ontpit)
– 2 tot 3 eetlepels olijfolie
– sap van 1 limoentje
– 1 theelepel geroosterde komijnzaad
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– klein bosje fijngehakte koriander
– 2 volle eetlepels granaatappelpitjes
– zout

Bereidingswijze:
– Verdeel de sinaasappelschijven over een platte schaal of schotel en leg de uienringen en de olijven erop.
– Meng in een kommetje de olijfolie, het limoensap, een snufje zout en sprenkel het over de salade.
– Bestrooi met het komijnzaad, paprikapoeder, koriander en granaatappelpitjes en serveer.

Comments are closed.