Broccoli, Oosterse

Broccolistronk liggend C

 

Oosterse Broccoli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze broccoli "salade" staat vermeld onder salades. Maar eigenlijk is dit een bijgerecht voor een oosterse maaltijd. Erg lekker bij gestoomde rijst. En super makkelijk.
Auteur:
Cuisine: Aziatisch
Aantal personen: 2
Ingredi├źnten
  • 1 pond broccoli
  • 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
  • 2 eetleplels ketjap (Zoet)
  • 2 theelepels ketoembar
  • 2 eetelepels sesamolie
  • 2 eetlepls sesamzaad
Bereiding
  1. Snij de broccoli in middelgrote roosjes en snij de stronk ook middelfijn.
  2. Stoom of kook de broccoli beetgaar (proef!!!)
  3. Rooster de sesamzaadjes in een koekepan met dikke bodem een beetje goudbruin en laat ze afkoelen.
  4. Maak van de rest van de ingredienten een saus.
  5. Giet de saus bij de nog warme en beetgare broccoli en strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.

Comments are closed.