Sladressing, Oosters

kropslaC

oosterse sla(dressing)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is een Oosterse dressing voor sla van wakame, ijsbergsla en chinese kool. Erg eigenzinnig en erg lekker. De eigenzinnigheid zit hem meer in de ingredienten die wellicht niet zo voor de hand liggend zijn. En de sla kan bij allerlei andere gerechten, niet alleen Oosters.
Auteur:
Seizoen: Zomer
Cuisine: Aziatisch
Ingrediƫnten
  • Wakame (gedroogde zeewier), verkrijgbaar bij de toko.
  • Ijsbergsla
  • Chinese kool
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • schriracha (Thaise hete saus, verkrijgbaar in de toko) of sambal oelek
  • ½ eetlepel japanse sojasaus.
Bereiding
  1. Maak van de groente een salade, ⅓ deel wakame, ⅓ deel ijsbergsla en ....1/3 Chinese kool. Stem de hoeveelheden af op het aantal personen!
  2. Laat de wakame wellen in water en snij de ijsbergsla en de Chinese kool in reepjes.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, niet te hard!!!! Ze mogen mooi goudbruin worden.
  4. Maak van de andere ingredienten een dressing en giet die over de sla.

Comments are closed.