Pastasalade met nieuwe haring en rode biet
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
De "nieuwe" haring liet dit jaar op zich wachten vanwege het koude voorjaar. Geen punt, ook haring uit het vat kan hiervoor worden gebruikt. Eventueel kan men de zoute haring vervangen door zure uit een pot, ook dat is een lekkere variant op dit recept. Laat in dat geval de azijn van de augurken en de zilveruitjes achterwege. De gembersiroop maakt dit gerecht zeer speciaal, maar de siroop mag niet overheersen. Een vleugje gember is genoeg!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- 250 gram gekookte rode bieten
- 250 gram fusili pasta
- 5 worteltjes
- de helft van een middelgrote stronk bleekselderij
- 1 zure appel (Granny)
- halve pot augurken
- halve pot zilveruitjes
- 1 bosje platte peterselie
- 6 nieuwe haringen
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels volle yoghurt
- azijn van de augurken en zilveruitjes
- gembersiroop
Bereiding
- Kook de fusili al dente, spoel af met koud water
- Snij de gekookte bieten in dobbelsteentjes
- Hak de worteltjes in superkleine blokjes
- Was de bleekselderij en snij in dunne schijfjes
- Schil de appel en snij in kleine blokjes
- Snij de augurken in stukjes, laat de zilveruitjes heel
- Hak de peterselie fijn
- Snij de haring in grove stukjes
- Meng de mayonaise met de yoghurt, voeg er een beetje azijn van de augurken en zilveruitjes aan toe.
- Breng op smaak met gembersiroop.
- Vermeng alle ingredienten met de dressing. Het geheel moet lekker smeuiig zijn.