Rode kool salade met appel, rozijnen en gembersiroop

 

Rode kool salade met appel, rozijnen en gembersiroop
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is een overheerlijke salade. Lekker fris!!!
Auteur:
Seizoen: Winter-Lente
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • 500 gram rode kool
  • 1 zure appel (Elstar, Jonagold of Granny Smith)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Citroensap
  • Olie
  • Gembersiroop
Bereiding
  1. Wel de rozijnen gedurende 20 minuten in heet water en laat uitlekken
  2. Haal de lelijke buitenste bladeren van de kool en snij de kool super fijn.
  3. Rasp de appel en vermeng deze met de rozijen en de rode kool en sprenkel er een beetje citroensap over.
  4. Roer er wat gembersiroop door naar smaak en een beetje olie.

Comments are closed.