Ansjovis mayonaise
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Een zelfgemaakte mayonaise maken is zó simpel…appeltje eitje.!!! En…veel lekkerder. De truc zit ‘m daarin dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders krijg je geen homogeen mengsel en kun je opnieuw beginnen. Een keukenmachine zoals een Kitchenaid, Magimix of Kenwood zijn erg handig maar het kan ook met een goede handklopper. Deze ansjovis mayonaise is lekker over een verse salade of voor over vlees bij de barbecue.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Saus
Cuisine: Frans
Ingrediënten
- 200 gram basis mayonaise
- 4 ansjovisjes, (eventueel ontzouten in wat melk)
- 1 teen knoflook
- 1 theelepels kappertjes
- platte peterselie
Bereiding
- Prak enkele ansjovis met een vork zeer fijn
- Meng ze samen met wat uitgeperste knoflook, uitgelekte kappertjes en fijngehakte peterselie door enkele eetlepels basis mayonaise.