Aspergesoep met venkelzaadjes
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Als het aspergetijd is kun je van het afval heerlijke soep maken.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon (2 bouillonblokjes)
- schillen en onderkanten van de asperges
- 250 gram schoongemaakte asperges
- 15 gram maizena
- 1,5 eetlepel venkelzaadjes
- 1 dl melk
- zout
- versgeraspte nootmuskaat
Bereiding
- Laat het water gedurende een half uur koken met de schillen en de onderkanten van de asperges.
- Stamp de venkelzaadjes fijn in een vijzel.
- Zeef het water, zet het opnieuw op en voeg de in stukjes gesneden asperges en de fijngestampte venkelzaadjes toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken.
- Maak ondertussen een papje van de maizena en de melk en voeg dat de laatste 5 minuten toe, roer goed door.
- Haal de staafmixer door de soep, niet te lang, zorg dat er nog wat grove stukjes asperge overblijven.
- Breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
- Serveer de soep met een beetje geraspte nootmuskaat.