Aspergesoep met venkelzaadjes

aspergeswitC

 

Aspergesoep met venkelzaadjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Als het aspergetijd is kun je van het afval heerlijke soep maken.
Auteur:
Seizoen: Lente
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • 1 liter groentebouillon (2 bouillonblokjes)
  • schillen en onderkanten van de asperges
  • 250 gram schoongemaakte asperges
  • 15 gram maizena
  • 1,5 eetlepel venkelzaadjes
  • 1 dl melk
  • zout
  • versgeraspte nootmuskaat
Bereiding
  1. Laat het water gedurende een half uur koken met de schillen en de onderkanten van de asperges.
  2. Stamp de venkelzaadjes fijn in een vijzel.
  3. Zeef het water, zet het opnieuw op en voeg de in stukjes gesneden asperges en de fijngestampte venkelzaadjes toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken.
  4. Maak ondertussen een papje van de maizena en de melk en voeg dat de laatste 5 minuten toe, roer goed door.
  5. Haal de staafmixer door de soep, niet te lang, zorg dat er nog wat grove stukjes asperge overblijven.
  6. Breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
  7. Serveer de soep met een beetje geraspte nootmuskaat.

Comments are closed.