Bloemkoolsoep met mosterd
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Bloemkool, het oudere zusje of broertje van de broccoli. Daar kun je zoveel mee doen, gratineren met kaas, als seventies dip met een knoflooksausje van yoghurt en mayonaise, ouderwets gekookt met een bechamelsausje met nootmuskaat of....als soeppie met mosterd.....
Auteur: Seizoenkok
Ingrediënten
- Een halve witte bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 3 stengels van een stronk bleekselderij
- 1,25 l bouillon (groente- of vleesbouillon)
- 2 á 3 flinke theelepels pittige mosterd (bijv. Dijon Mosterd of Pittige mosterd van Kühne)
Bereiding
- Snij de bloemkool, bleekselderij en ui in grove stukken en breng met de bouillon aan de kook, wanneer de soep kookt op zacht vuur een half uurtje laten doorkoken. Dan de mosterd toevoegen en de soep fijnmalen met een staafmixer. Proef de soep en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Voor meer pit nog iets meer mosterd toevoegen.