Garnalensoep, Thais (Tom Yam Gung)
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Voor diegene die het nog niet wist; het Zwitserse Knorr zit ook in Thailand. En ze maken daar een heerlijke Tom Yam bouillon, waar menige Zwitser geen weet van heeft zo lekker. Vol met smaakmakers als chili's, sojasaus, sereh, citroenblad (djeruk purut) en citroensap. Verder uiteraard aangevuld met smaakversterkers en E621. Als je moeilijk wilt doen dan maak je natuurlijk de bouillon zelf. Dit snelle recept maak je met het blokje uit de toko.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: alle Seizoenen
Cuisine: Aziatisch
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
- 1,5 Tom Yam bouillonblokje
- ¾ liter water
- duimdik stuk van een blok santen
- 250 gram gepelde garnalen
- 3 bosuitjes
- 1 stronk paksoy
- paar takjes verse koriander
Bereiding
- Breng het water met het bouillonblokje en de santen zachtjes aan de kook.
- Snipper de bosuitjes.
- Snij de paksoy in grove stukken en was schoon.
- Haal de blaadjes van de koriander en zorg dat je ongeveer 1,5 eetlepel aan blaadjes hebt.
- Was de garnalen en doe ze over in de zacht kokende bouillon en laat ze gedurende 5 minuten meekoken.
- Doe dan de bosuitjes en de paksoy bij de bouillon en laat nog enige minuten mee koken.
- Serveer de soep en garneer met de blaadjes koriander.