Kikkererwtensoep met rozemarijn


Kikkererwtensoep met rozemarijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Het recept van deze soep (Sopa di cecci) heb ik van Gabriella en Marco, Italiaanse vrienden uit Turijn. Het is heel simpel, heel lekker en heel voedzaam. Ik heb hem zelf wat lekkerder gemaakt door de truffelolie eraan toe te voegen. Eet de soep met knapperig stokbrood. Ofschoon je deze soep in alle seizoenen kunt maken is het voor mijn gevoel een echt najaarsrecept.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Mediterraan
Ingrediƫnten
  • 500 gram kikkererwten
  • de naalden van 2 takjes rozemarijn
  • 2 bouillonblokjes
  • beetje truffelolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Was de erwten en Wel een nacht in water
  2. Spoel de erwten af en breng ze met anderhalve liter water aan de kook
  3. Hak de knoflook en rozemarijn fijn en laat meekoken
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout en een paar druppels truffelolie

Comments are closed.