Koolrabi verwerkt in Indonesische sajoer
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Koolrabi is volop verkrijgbaar in de lente. Deze groente is lekker zoet en past prima in een Indonesische sajoer. Een sajoer is bijna een soort soep van groenten, eventueel gemengd met vlees, vis of tahoe. Van bijna alle groente kan men een sajoer maken, zorg er wel voor dat ze altijd een beetje knapperig zijn. Serveer als bijgerecht van een rijsttafel.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente
Cuisine: Aziatisch
Ingrediënten
- 250 gram koolrabi
- 100 gram taugé
- 1 middelgrote ui
- 1 theelepel sambal (oelek)
- half theelepeltje trasi (garnalenpasta)
- ⅛e blok santen (kokosvet)
- halve liter bouillon (groente of vleesbouillon)
- 1 geperste teen knoflook
- olie
Bereiding
- Maak de bouillon en los daarin de santen op.
- Verwijder stelen en bladeren van de koolrabi
- Schil de koorabi en snij de koolrabi in frites vorm
- Snipper de ui
- Stamp de ui samen met de sambal, trasi en knoflook fijn en fruit dit mengsel licht in een beetje olie
- Voeg de koolrabi toe en laat mee fruiten
- Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes gaar worden (proeven!)
- Was de taugé onder heet water, laat uitlekken en doe bij de sajoer die net van het vuur af is. Roer het geheel goed door.