Pompoen soep

 Pompoen C

Pompoen soep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Pompoen..., daar moet je niet teveel mee doen, da's mijn motto!!! Je kunt de pompoen roosteren en als hartige hap serveren maar als soepie is het leuk als je de smaak ervan bewaart en/of extra aanzet, in dit geval met de room. Bij deze een recept.
Auteur:
Seizoen: Herfst-Winter
Cuisine: Nederland
Ingrediënten
  • Vruchtvlees van een pompoen
  • 0,5 liter bouillon (groente- of vlees bouillon)
  • klontje boter
  • 1 deciliter slagroom
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snij de pompoen in helften en schraap met een lepel de pitten eruit.
  2. Snij elke helft in drie delen en verwijder de schil met een dunschiller, snij deze delen in stukken.
  3. Bak de boter in een pan en sauteer de in stukken gesneden pompoen.
  4. Breng een halve liter water met een bouillonblokje aan de kook.
  5. Doe de pompoen als die zacht en gaar is over in de pan met het water.
  6. Laat nog even inkoken en breng van de kook af.
  7. Pureer het geheel met een staafmixer.
  8. Voeg de slagroom toe als de soep van de kook af is.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Comments are closed.