Uiensoep met rozemarijn

uienschaal

 

Uiensoep met rozemarijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Uien behoor je eigenlijk altijd in huis te hebben, ze horen naar mijn idee tot de standaardvoorraad in een keuken. Deze soep is erg lekker met vers gebakken stokbrood. Wil je er een maaltijdsoep van maken, gebruik dan wat meer uien.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Frans
Ingrediënten
  • 1 liter (groente) bouillon
  • kwart liter droge witte wijn
  • 4 middelgrote uien
  • bloem
  • boter
  • olijfolie
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • fijngehakte blaadjes van 1 takje rozemarijn
  • Vers gemalen peper
Bereiding
  1. Pel de ui en snij in ringen
  2. Doe 25 gram boter en een 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de uien lichtbruin.
  3. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  4. Blus alles af met de witte wijn. Voeg dan de bouillon en de andere ingrediënten toe en laat alles gedurende een half uur tot drie kwartier zacht koken.
  5. Serveer de soep met vers gemalen peper.

Comments are closed.