Knoflook/tomatensaus (warme)

plakjesknoflook02C

 

Warme knoflook/tomatensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Een KKDWD saus, oftewel een Kind Kan De Was Doen saus. Een heerlijk (simpel) sausje voor over vlees en vis!
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Ingrediënten
  • 20 tenen knoflook ( een beetje meer of minder maakt op deze hoeveelheid niet veel uit.....)
  • 3 deciliter groentebouillon(eventueel gemaakt van ⅔ bouillonblokje)
  • 2 á 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 á 3 eetlepels ongeklopte slagroom
  • eventueel peper en zout
Bereiding
  1. Pel de knoflooktenen en kook ze gedurende een half uur in de bouillon (Let wel: deksel op de pan houden, anders hou je niet veel vocht over).
  2. Pureer met een staafmixer de tenen knoflook met de bouillon .
  3. Breng het geheel weer zachtjes aan de kook en voeg dan de puree en de slagroom toe en roer alles even goed door.

Comments are closed.