Wasabi mayonaise
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Een zelfgemaakte mayonaise maken is zó simpel…appeltje eitje.!!! En…veel lekkerder. De truc zit ‘m daarin dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders krijg je geen homogeen mengsel en kun je opnieuw beginnen. Een keukenmachine zoals een Kitchenaid, Magimix of Kenwood zijn erg handig maar het kan ook met een goede handklopper. Dit is de wasabi mayonaise, erg lekker bij vis en diverse sushi's.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Saus
Cuisine: Japans
Ingrediënten
- wasabi poeder naar smaak
- zout
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels soja saus
- 2 eetlepels scherpe mosterd
Bereiding
- Voeg aan de basis mayonaise de vermelde ingrediënten (behalve de wasabi) stapsgewijs en naar smaak toe, het kan namelijk snel té zout en té pittig worden. Proef dus tussendoor en voeg als laatste het wasabi poeder naar smaak toe.