Worteltjessoep met koriander
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Een heerlijk fris en verassend soepje, kan zowel met bospeen als winterpeen gemaakt worden. Neem in het greval van de laatste dan kleine winterpenen in plaats van grote.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- Voor 4 personen 1 liter groentebouillon
- 1 bos bospeen, schoongemaakt
- 1 uitje, fijngesneden
- 1 stukje gemberwortel, fijngesneden
- 1 scheut zonnebloemolie
- 1 scheutje limoensap
- 1 scheutje room
- verse koriander naar smaak
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Snijd de worteltjes in stukken en kook deze in een pan met water gaar. Haal de gare wortelen uit de pan en laat ze een beetje afkoelen.
- Fruit in een koekenpan met dikke bodem het uitje glazig in een scheut olie. Voeg de fijngesneden gemberwortel toe en bak het geheel een paar minuten zachtjes door.
- Doe de ui met gember en de worteltjes in een hoge mengbeker. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer.
- Voeg bouillon toe tot ‘soepdikte'. Maak de soep op smaak af met limoensap, flink peper en zout. Schep in soepkommen, schenk in elke kom wat room en strooi er koriander naar smaak over.