Harry is een begaafd kunstenaar waarvan het werk zich kenmerkt door een diversiteit aan stijlen. Belangrijke componenten in zijn werk zijn een evenwichtige compositie, kleurgebruik en originaliteit. Zijn ruime ervaring met grafische vormgeving en fotografie staat garant voor een creatief en artistiek niveau.
Kijk svp eens op zijn mooie site en geniet van Harry’s prachtige werk!
Dit recept kreeg ik via een vriend van mij die het heeft van die good old ” New York Times”…..
En….wat is dit lekker…maar wel een ‘arterial killer’ dus even opletten dat je niet alles tegelijk opeet…al zou je dat wel willen als je het eenmaal hebt geproefd….. Je kunt uiteraard diverse noten gebruiken, ik heb 50% pecannoten en 50% hazelnoten gebruikt zoals je kunt zien op de foto.
Pecan Pine brownies:
Voor het brownie beslag;
Voor het Pecannoten laagje:
Bereidingswijze:
Maak de brownies:
Voor het pecannoten laagje:
Voor Valentijn is dit dé leuke lekkere verrassing voor je geliefde,
niet omdat dit een hartverwarmend soepje is,
en niet alleen vanwege de mooie rode kleur natuurlijk ,
maar ook omdat…
liefde nu eenmaal door de maag gaat
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Ingrediënten:
5 rode puntpaprika’s
5 sjalotjes
halve chorizoworst
100 gram linzen
Blik gepelde tomaten van ongeveer 400 gram
3 middel grote tenen knoflook
1 kip bouillonblokje
1 groente bouillonblokje
0,6 liter water
1 flinke theelepel gerookt paprikapoeder
1 flinke theelepel komijnpoeder
3 laurierblaadjes
scheutje olijfolie
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Bereidingswijze:
Was de paprika en droog ze, verwijder de zaadlijsten en snij ze in stukjes ter grootte van dobbelsteentjes
Verwijder de harde rok van de sjalotjes en snij ze in dunne plakjes
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes
Giet een scheutje olijfolie in een wok en fruit de paprika tot lichtbruin, voeg dan de ui en knoflook toe en fruit het geheel zacht aan.
Haal het vel van de chorizo en snij de worst in kleine stukjes en doe ze in de wok en fruit even mee
Voeg het blik gepelde tomaten toe, het water, de bouillon, 3 laurierblaadjes, het gerookt paprikapoeder, de theelepel komijnpoeder en de linzen erbij en laat op laag vuur een half uurtje zachtjes koken. Roer af en toe.
Lekker met vers gebakken stokbrood!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Zuurkool is ondanks z’n zuurtje en zoutje erg lekker én licht verteerbaar. Daar kan dus wel een spekje tegenaan en …wat gegrilde ananas voor het zoet en een rood pepertje voor wat pit. Zo zijn alle smaken weer en beetje compleet vertegenwoordigd. Voeg daarbij wat garam masala en knoflook toe en je hebt een exotische variant van ‘sauerkraut’… Jawohl!
Ingrediënten:
– 3 duimdikke plakken ananas
– 400 gram aardappelen
– 400 gram zuurkool
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rood pepertje
– 250 gram gerookt spek
– flinke eetlepel garam masala
– 75 gram extra belegen kaas voor de garnering
– olijfolie
Bereidingswijze:
-Snij drie duimdikke plakken ananas, schil de plakken en verwijder de harde kern, strijk ze in met wat olie en gril ze in een grillpan totdat de plakken lichtbruine plekken aan beide zijden vertonen, snij de plakken in stukjes en hou apart.
-Schil en was de aardappelen en snij in hapklare brokken en stoom of kook de aardappelen zo dat wanneer je er met een vork in prikt ze nog een beetje weerstand geven. Giet ze af en hou apart.
-Pel en snipper de ui fijn, pel het knoflook, was het pepertje, snij het steeltje eraf en hak het pepertje fijn
-Bak het spek zachtjes uit en fruit in het vet de fijngesnipperde ui het geperste knoflook en het pepertje
-Doe de zuurkool met vocht in een ovenvaste schaal en verdeel de zuurkool met twee vorken over de schaal, voeg er de ananas, het spekmengsel en de eetlepel garam masala aan toe en vermeng alles goed. Voeg dan de aardappelen toe, schep het geheel om en verdeel alles gelijkmatig over de gehele schaal. Besprenkel met olijfolie. Snij een paar plakken kaas met de kaasschaaf, breek die in brokjes en verdeel over de schotel of rasp de kaas en verdeel over de schotel.
-Zet de schotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Mijn schoonzus Marie-Louise kan van die heerlijk lekkere cakes bakken. Dit is er een mooi voorbeeld van en die kregen wij van haar cadeau en uiteraard vroeg ik haar het recept.
Het is een mooie zware cake, bijna een appeltaart, niet te zoet en heel erg lekker. Ik heb de cake gemaakt en die was bijna net zo lekker… 😉
Overigens is de hoeveelheid geschikt voor een brood of cake bakblik van 25 cm lang, 13 cm breed en 7,5 cm hoog.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Of het nu maandag, dinsdag, woensdag of etcetera is, paella mag voor mij dagelijks op het menu en in alle versies. Dit is een simpele en snelle versie met maar een paar ingrediënten, vandaar de snelle paella…..
De vis kan in deze vervangen worden met inktvis (zie foto), hou dan dezelfde hoeveelheden als de vis aan. Inktvis bak je in 5 minuten, zo vermijd je het ‘fietsenband’ effect. Voeg ‘m daarna echt op het laatst toe aan de rijst, dwz zodra de paella uit de oven komt!
NB: In tegenstelling tot de meeste recepten op mijn site is dit recept bedoeld voor 2 personen.
Ingrediënten:
-2 paprika’s
-1 ui
-2 tenen knoflook
-1 tomaat
-1 rode Spaanse peper
-100 gram diepvrieserwten
-100 gram Arborio rijst
-half pakje (Carmencita) paella kruiden
-paar takjes peterselie
-200 gram witvis, eventueel 50 gram gedroogde garnalen erbij weken
-1 theelepel trassiepoeder (eventueel)
-1 dl witte wijn
-0.7 liter visbouillon van anderhalf visbouillonblokje
-halve citroen in kwarten gesneden
Bereidingswijze:
– Maak de bouillon en hou zacht aan de kook.
-Week eventueel alvast de gedroogde garnalen in een beetje warm water
-Paprika’s schoonmaken, in reepjes snijden, in een kom doen met een klein scheutje olijfolie en de paprika’s in de kom husselen zodat ze bedekt zijn met een laagje olie.
– Rooster de paprika’s totdat ze licht zwarte randjes krijgen en zet ze daarna apart.
-Snipper de ui en hak de rode peper de knoflook en de tomaat fijn.
-Verhit een eetlepel olie in een pan met dikke bodem en bak daarin de rijst zachtjes glazig, voeg daarna de fijngehakte ui, peper, de knoflook en de tomaat toe, bak even mee en blus af met de deciliter witte wijn en laat indampen totdat het vocht is verdampt.
-Voeg nu een grote opscheplepel (voor soep) bouillon toe en voeg als die is opgenomen door de basis een tweede opscheplepel toe.
-Snij de vis in duimdik breed stukken.
-De rijst is ongeveer in 20 minuten gaar, voeg de laatste 6 minuten de vis, paella kruiden en de paprika toe en eventueel het trassiepoeder en de geweekte garnalen. Roer alles goed door.
-Voeg de erwten toe en roer opnieuw door.
-De rijst van de paella moet ‘al dente’ oftewel beetgaar zijn, dus tussentijds altijd even proeven en op tijd stoppen met verwarmen.
-Laat de pan ongeveer 25 minuten staan in een voorverwarmde oven op 180 graden.
-Serveer de paella gegarneerd met de fijngehakte peterselie en de partjes citroen.
Falafel komt oorspronkelijk uit Egypte en is een geweldige ‘vleesvervanger’. Ik denk dat het gerecht zo goed als ingeburgerd is in Nederland en dat is maar goed ook want wat is dit lekker! Ik kan er geen genoeg van krijgen en maak de falafel sinds kort zelf. Je moet alleen even plannen want de kikkererwten moeten 2 dagen geweld worden in water. Dus….effe plannen en daarna verwennen……;-)
Er bestaan honderden falafel recepten, je kunt je eigen draai eraan geven door te variëren met de kruiden. Dit is een ieder geval mijn versie en is ruim voldoende voor 4 personen:
Ingrediënten:
Verder nodig:
Bereidingswijze:
Serveer de falafel met de pitabroodjes, knoflooksaus, chilisaus en fijngesneden romaine sla, fijngesneden tomaat en stukjes komkommer