Nieuws

Week zonder vlees

Hieronder een link naar een naar mijn idee redelijk genuanceerd artikel over ‘De Week Zonder Vlees’…

https://nos.nl/op3/artikel/2220527-waarom-wekt-de-week-zonder-vlees-zo-veel-irritatie-op.html

Vega vega vega???

Veel te doen over veganisme maar eh…. roept iedereen niet maar wat…???

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2204524-veganisme-is-populair-maar-is-het-ook-gezond.html

Rode wijn en chocola helpen tegen huidveroudering…

Al die praatjes over wat je wel en niet mag eten, wat gezond zou zijn of niet, soms, eigenlijk meestal weet ik het niet meer en trek ik gewoon mijn eigen plan. Maar deze kwam ik vandaag tegen…. Believe it or not….

https://www.ad.nl/gezond/rode-wijn-en-chocolade-blijken-wondermiddel-tegen-veroudering~ae87c2d8/

 

Rolero’s nasi

Vandaag vroeg ik Rob de Waal van de Rolero’s om een Indisch recept….Dit is het resultaat. Selamat Makan!!!
Gewoon nasi,dus rijst koken voor vier personen. Vlees bakken, verse Spaanse peper, veel knoflook, ui, fijn gesneden kool en prei, bouillon om te zouten en nu komt het…een half pakje trassi! Gebruik wokolie van AH.

Levende groente

Dag en nachtritme groente Volkskrant

Een tijdje geleden stond er een interessant artikel in de krant over ‘levende groenten’. Biologen van de Rice University in het Amerikaanse Houston hebben hier research naar gedaan.
Zie de link:
https://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3462743/2013/06/21/Worteltjes-bij-groenteboer-leven-nog-en-hebben-een-dag-en-nachtritme.dhtml

Epicurious

Epicurious is een leuke Engelstalige site met allerlei heerlijke recepten. De site geeft receptsuggesties naar aanleiding van je opgegeven ingrediënten. Het is een veelomvattende site, teveel om op te noemen….

http://www.epicurious.com/

Je kunt ook de app downloaden: http://www.epicurious.com/services/mobile

Foodtube

FoodTube is de grootste en leukste verzameling Nederlandse filmpjes over eten op het web.  Met wekelijks updates en nouveautés op het gebied van eten en drinken. Alles gerangschikt in overzichtelijke kanalen: basistechnieken, keukenapparatentests, reportages en videorecepten. Plus de mogelijkheid om je eigen videoverslag te uploaden, bijvoorbeeld van je favoriete gerecht.

http://www.foodtube.nl/

Fruitvliegjes

Ik hou erg van huisdieren maar dan wel de gewenste en niet de fruitvliegjes die om je hoofd vliegend je keuken en fruitschaal teisteren…
Daarvoor, of liever tegen die Drosophila finebris heb ik een erg efficiënt middeltje:

Giet een beetje baslsamico azijn in een glas en span over het glas een stukje keukenfolie, prik er een aantal gaatjes in en zet het glas ergens in de keuken weg. Kijk een half uurtje later hoe die stakkers verzuipen in hun godendrankje….

Én gooi fruit- en etensresten niet in de prullenbak/groenbak binnen, anders blijf je vragen om problemen…

 

Bedankje…

BloemencollageC

Graag wil ik bij deze iedereen bedanken voor de leuke berichtjes die ik ontving
naar aanleiding van de update van mijn site!
Bij deze een virtueel bloemetje!!!

Kook ze en de groe(n)ten van je Seizoenkok.

Hoera, ik ben kok…

Hoera hoera hoera

Vanaf 26 mei 2009 mag ik mij officieel gecertificeerd basiskok niveau 2 noemen. Na een klein jaartje van hard werken en leren hebben wij gisteren het certificaat van Rob Smink in ontvangst mogen nemen. Tijdens die gelegenheid hebben wij een door ons samengesteld eindmenu voor onze gasten mogen koken. Er ging veel goed, maar ook hier en daar wat fout, maar ok…al doende leert men. Bovendien zegt Rob dat er meer fout dan goed gaat in een keuken….. Enfin, er valt nog zoveel te leren en zoveel lekkers te bereiden en te proeven. Daar gaan we lekkker officieel mee door!!! De groeten van je gecertificeerde seizoenkok.