Nieuws

De allerbeste wensen voor 2021

Anti Voedselverspilling app

Too Good To Go is een interessant initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Ze hebben daarom een erg leuke app ontwikkeld die ook nog eens goed is voor je portemonnee!  Lees even dit NOS artikel en je weet hoe het zit en werkt…

https://nos.nl/l/2274427

 

 

Vega vega vega???

Veel te doen over veganisme maar eh…. roept iedereen niet maar wat…???

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2204524-veganisme-is-populair-maar-is-het-ook-gezond.html

Rode wijn en chocola helpen tegen huidveroudering…

Al die praatjes over wat je wel en niet mag eten, wat gezond zou zijn of niet, soms, eigenlijk meestal weet ik het niet meer en trek ik gewoon mijn eigen plan. Maar deze kwam ik vandaag tegen…. Believe it or not….

https://www.ad.nl/gezond/rode-wijn-en-chocolade-blijken-wondermiddel-tegen-veroudering~ae87c2d8/

 

Rolero’s nasi

Vandaag vroeg ik Rob de Waal van de Rolero’s om een Indisch recept….Dit is het resultaat. Selamat Makan!!!
Gewoon nasi,dus rijst koken voor vier personen. Vlees bakken, verse Spaanse peper, veel knoflook, ui, fijn gesneden kool en prei, bouillon om te zouten en nu komt het…een half pakje trassi! Gebruik wokolie van AH.

Levende groente

Dag en nachtritme groente Volkskrant

Een tijdje geleden stond er een interessant artikel in de krant over ‘levende groenten’. Biologen van de Rice University in het Amerikaanse Houston hebben hier research naar gedaan.
Zie de link:
https://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3462743/2013/06/21/Worteltjes-bij-groenteboer-leven-nog-en-hebben-een-dag-en-nachtritme.dhtml

Epicurious

Epicurious is een leuke Engelstalige site met allerlei heerlijke recepten. De site geeft receptsuggesties naar aanleiding van je opgegeven ingrediënten. Het is een veelomvattende site, teveel om op te noemen….

http://www.epicurious.com/

Je kunt ook de app downloaden: http://www.epicurious.com/services/mobile

Foodtube

FoodTube is de grootste en leukste verzameling Nederlandse filmpjes over eten op het web.  Met wekelijks updates en nouveautés op het gebied van eten en drinken. Alles gerangschikt in overzichtelijke kanalen: basistechnieken, keukenapparatentests, reportages en videorecepten. Plus de mogelijkheid om je eigen videoverslag te uploaden, bijvoorbeeld van je favoriete gerecht.

http://www.foodtube.nl/

Fruitvliegjes

Ik hou erg van huisdieren maar dan wel de gewenste en niet de fruitvliegjes die om je hoofd vliegend je keuken en fruitschaal teisteren…
Daarvoor, of liever tegen die Drosophila finebris heb ik een erg efficiënt middeltje:

Giet een beetje baslsamico azijn in een glas en span over het glas een stukje keukenfolie, prik er een aantal gaatjes in en zet het glas ergens in de keuken weg. Kijk een half uurtje later hoe die stakkers verzuipen in hun godendrankje….

Én gooi fruit- en etensresten niet in de prullenbak/groenbak binnen, anders blijf je vragen om problemen…

 

Bedankje…

BloemencollageC

Graag wil ik bij deze iedereen bedanken voor de leuke berichtjes die ik ontving
naar aanleiding van de update van mijn site!
Bij deze een virtueel bloemetje!!!

Kook ze en de groe(n)ten van je Seizoenkok.