Pompoensoep met sinaasappel en peterselie

Pompoen C

 

Pompoensoep met sinaasappel en peterselie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Zoals ik al zei, met pompoen ....kun je veeeeeeel doen!!!
Auteur:
Seizoen: Herfst/Winter
Ingredi├źnten
  • Een pompoen van ongeveer 2 kilo
  • 150 gr uien
  • 150 gr aardappelen
  • 40 gr boter
  • sap en geraspte schil van een halve, onbespoten sinaasappel(biologische winkel)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • zout en verse peper
  • 250 ml room
  • tabasco
  • 1-2 eetlepels limoensap
  • suiker,1/2 bosje peterselie
Bereiding
  1. Om de pompoen beter te kunnen schillen is het raadzaam hem/haar heel 10 minuten in kokend water te leggen.
  2. Pompoen halveren, pitten en vezels verwijderen.De helften in parten snijden, schillen en in dobbelsteentjes snijden en 800 gr. pompoenvlees afwegen.
  3. Aardappelen schillen en ook in dobbelsteentjes snijden.
  4. Uien schillen en fijn snijden.
  5. Dit alles in gesmolten boter ongeveer 2 minuten stoven.
  6. Sinaasappelschil, sinaasappelsap en bouillon toevoegen.
  7. Laat de soep een kleine 25 minuten koken.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  10. Voeg de room toe en laat de soep nog even doorkoken.
  11. Breng de soep op smaak met zout,peper, tabasco, limoensap en suiker.
  12. Hak de peterselie fijn en roer ⅔ door de soep.
  13. Stooi de overige peterselie vlak voor het opdienen over de soep.

Comments are closed.