Knoflooksoep met bladpeterselie

plakjes knoflook

 

Knoflooksoep met bladpeterselie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze soep heb ik jaren geleden in een restaurant in Lagos, Portugal gegeten. Er gaat een bende knoflook in!!! De typisch scherpe smaak van de knoflook verdwijnt als je hem maar lang genoeg laat koken, en dat is nu juist de bedoeling van deze soep. Deze soep blijft helder, je kunt er ook een cremesoep van maken. Zet dan de staafmixer in de soep en voeg wat kookroom toe.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Mediterraan
Ingredi├źnten
  • 1 liter (verse) bouillon van groente, vlees en/of kip.
  • 25 tenen knoflook, gesneden in schijfjes.
  • Paar stengeltjes fijngehakte verse bladpeterselie.
  • Versgemalen peper.
Bereiding
  1. Maak de bouillon en laat hierin de in schijfjes gesneden knoflook minstens drie kwartier zacht koken.
  2. Serveer de soep met de fijngesneden bladpeterselie en de versgemalen peper.

Comments are closed.