Als je alles over deze keuken wilt weten dan heb je denk ik een mensenleven nodig. Wil je redelijk Chinees koken dan heb je altijd een aantal basisingrediënten in huis. Ze zijn min of meer te verdelen in vast en vloeibaar en toepasbaar in vele gerechten:
- Vast: verse gember (houdbaar in koelkast/vriezer), knoflook en lente ui of prei, eventueel aangevuld met gedroogde Chinese paddenstoelen.
- Vloeibaar: oestersaus, sojasaus, sesamolie, hoi sin saus en rijstwijn (of medium sherry). Het beroemde Chinese 5-kruidenmengsel is een must. Het mengsel bestaat uit gemalen venkelzaad, kruidnagel, kaneel, Sichuan peper en steranijs.
Verder is het handig om wat kippen-/ groente bouillonblokjes op voorraad te hebben. Met deze smaakmakers kan een beginneling redelijk tot goed uit de voeten. Uiteraard is er nog veel meer lekkers, ga maar eens kijken in de toko en laat je informeren!
Heb je vragen over andere produkten en hoe die te gebruiken? Stuur maar een berichtje! Kijk ook even bij mijn TIPs over de wok!